Sernik z płatkami migdałowymi

Sernik z płatkami migdałowymi to delikatne w smaku i pyszne ciasto idealne dla wszystkich wielbicieli słodkości. Smakosze serników będą zachwyceni.

Składniki

Ciasto kruche:

  • 2 szk. mąki
  • 0,5 szk. cukru
  • 3 jajka (2 żółtka, jedno całe)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka śmietany
  • 0,5 margaryny

Masa serowa:

  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 0,5 cukru
  • 3 żółtka
  • 0,5 szk. oleju
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy

Dodatkowo:

  • dżem porzeczkowy
  • polewa czekoladowa
  • płatki migdałowe

Przygotowanie

Składniki na ciasto połączyć, wyrobić i rozwałkować. Wyłożyć na blachę i poprzebijać ciasto widelcem.

Wszystkie składniki na masę włożyć do miski i zmiksować. Wyłożyć na ciasto dżem porzeczkowy 2-3 łyżki stołowe płaskie, a na dżem masę twarogową. Piec ok. 180 C 40 minut. Na koniec polewa czekoladowa i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!