Rozpływający się w ustach sernik z mlekiem w proszku. Szybki do zrobienia, na spodzie z herbatników.
Składniki
- 1 kg tłustego twarogu
- 1 szkl. cukru pudru
- 6 jajek
- 1i 1/2 szkl. mleka w proszku i normalnego mleka
- 3/4 szkl.oleju
- 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
- 2 cukry wanilinowe
- szczypta soli
Przygotowanie
Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia składników.
Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą.
Ciasto wylać na dowolny spód. U mnie czekoladowe herbatniki.
Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika.
Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale nie opada.