Sałatka z serem pleśniowym i winogronem

Sałatka z serem pleśniowym i winogronem to niecodzienne połączenie smaków i aromatów zawarte w jednym, lekkim daniu.

Składniki:

  • rukola
  • ser pleśniowy blue
  • ciemne winogrona
  • prażony słonecznik
  • włoskie orzechy

Sos:

  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • łyżka miodu
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Rukolę ułożyć na półmisku, na nią ser pleśniowy blue pokrojony w kostkę, następnie winogrona przecięte na pół, prażony słonecznik oraz włoskie orzechy. Przed podaniem polać sosem.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!