Sałatka warstwowa z gyrosem i kapustą pekińską

Sałatka warstwowa z gyrosem nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie się prezentuje. Idealna na różne okazje.

Składniki:

  • dwie piersi z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • czerwona cebula
  • ogórki kiszone
  • czerwona papryka
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • kapusta pekińska
  • ser gouda
  • przyprawa gyros

Sposób przygotowania:

Dwie piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą do gyrosa. Przesypujemy do miski. Polewamy ketchupem łagodnym i rozsmarowujemy.

Następnie wysypujemy puszkę kukurydzy. Kroimy czerwoną cebulę i dodajemy do miski. To samo robimy z ogórkami kiszonymi i świeżą czerwoną papryką.

Na warstwę papryki rozsmarowujemy sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Następnie dodajemy kapustę pekińską i ponownie polewamy sosem. Na koniec posypujemy startym serem gouda.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!