Sałatka pieczarkowa z kaparami i orzechami włoskimi


Sałatka pieczarkowa to smaczna propozycja na kolację, ale sprawdzi się także jako przystawka na domowej imprezie.

Składniki oraz sposób przygotowania:

  • 1/2 kg pieczarek – pokroić w plasterki i ugotować z 1 cebulą
  • 3 jajka – ugotować na twardo – pokroić w ósemki
  • 1 słoiczek selera konserwowego – pokroić na mniejsze kawałki
  • 1 udko wędzone lub filet z kurczaka – pokroić
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu

Wszystkie składniki ze sobą połączyć dodać majonez i wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!