Sałatka na krakersach


Efektownie wyglądająca sałatka na krakersach z serem żółtym, tuńczykiem, jajkiem i szczypiorkiem. Idealna na domowe imprezy.

Składniki oraz sposób przygotowania:

  • krakersy
  • starty ser żółty (200g) + 2-3 drobno posiekane ogorki konserwowe + 2 łyżki majonezu + pieprz. Pastę delikatnie wyłożyć na krakersy.
  • krakersy
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym + 1 średnia, czerwona cebula + 2 łyżki majonezu + pieprz. Rozsmarować na krakersach.
  • 5 jajek na twardo, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce, dodać 1-2 łyżki majonezu, odrobinę soli i sporo pieprzu. Rozsmarować na krakersach.
  • żółtka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozsypać na ostatniej warstwie. Na to posiekany szczypiorek lub dymka.

Zostawić w lodówce pod przykryciem na minimum 12h, aby wszystkie składniki ze sobą się przegryzły.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!