Racuszki drożdżowe z jabłkami


Racuszki drożdżowe z jabłkami

Bardzo szybki i sprawdzony przepis na puszyste placki drożdżowe z jabłkami. Doskonale sprawdzą się jako słodka przekąska o każdej porze dnia.

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 2,5 dag drożdży
  • 2 duże jabłka

Przygotowanie

Mleko podgrzać razem z cukrem, do ciepłego wkruszyć drożdże, wymieszać i wlać rozczyn do reszty składników. Wymieszać ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie pokroić jabłka na małe kawałki i dodać do ciasta. Nabierać łyżka i smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 13

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!