Puszyste pancakes

5
(4)

Puszyste pancakes

Puszyste i delikatne pancakes, które idealnie sprawdzą się na śniadanie lub kolację.

Składniki (na ok. 10 sztuk)

  • 250 g mąki pszennej
  • 2 duże jajka
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo

  • syrop klonowy/syrop z agawy/miód – do polania

Przygotowanie

Masło roztopić. Wszystkie składniki zmiksować lub dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki. Smażyć okrągłe placuszki na złoty kolor z obu stron na suchej patelni. Przed podaniem polać syropem/miodem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!