Pulpety w sosie własnym


Pulpety mięsne w sosie własnym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują z ziemniakami lub ryżem.

Składniki

  • mięso mielone
  • jajko
  • mąka
  • masło
  • śmietanka 18%
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • koper
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, uformować pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron.

Warzywa pokroić udusić na masełku. Na osobnej patelni lub garnku zrobić jasną zasmażkę z masła i mąki podlewać wodą żeby wytworzył się sos doprawić do smaku, dodać warzywa, śmietankę i koper.

Dołożyć pulpety i gotować jeszcze z 5 min na wolnym ogniu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 69

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!