Puchowa chmurka


Ciasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję.

Składniki

  • 0,5 kg twarogu z wiaderka
  • 2 śnieżki
  • 2 galaretki
  • 0,5 l wody
  • herbatniki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 0,5 l mleka

Przygotowanie

Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem dodajemy śnieżki mieszamy, wlewamy tężejące galaretki wymieszać. Na mała blachę wyłożyć herbatniki wylać masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 13

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!