Kokosanki

4.4
(29)

Kokosanki

Fenomenalna w swej prostocie i smaku przekąska z czterech łatwo dostępnych składników.

Składniki

  • 2 jajka
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie żółtka ucieramy z cukrem pudrem i łączymy z ubitymi białkami. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie, żeby nam się wszystko razem połączyło (mieszamy łopatką lub łyżką). Z masy formujemy kuleczki i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C ok. 15 min góra-dół. Smacznego!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 29

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!