Pasztet z mięsa z rosołu


Zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu? Wykorzystaj je do zrobienia pysznego pasztetu!

Składniki oraz sposób przygotowania:

Mięso mieszane z rosołu do tego gotuję nieduży boczek razem z marchewką, pietruszką i selerem.

Cebulę krótko gotuję, żeby się nie rozpadła. Mięso przestygnięte mielę dwa razy, na koniec przekręcam warzywa i dwie bułki namoczone wcześniej w wywarze w którym gotowało się mięso.

Dodaję też trochę wywaru do pasztetu żeby nie był suchy oraz dwa jajka. Dodaję przyprawy sól, pieprz, czosnek.

Piekę w 190° C około godziny.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 31

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!