Carpaccio z buraka z malinami

4.7
(3)

Carpaccio z buraka, czyli pieczone buraki pokrojone w cienkie plasterki wraz z kilkoma dodatkami. Sałatka jest lekka, zdrowa i pełna smaku.

Składniki:

  • upieczony burak
  • mix sałat
  • ser pleśniowy
  • słonecznik
  • maliny
  • sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Buraczka pokroić na jak najcieńsze plastry. Ułożyć je na talerzu, jeden obok drugiego, tak by na siebie nachodziły.

Na buraczki układać kolejno:

  • mix sałat
  • pokrojony lub połamany ser pleśniowy
  • maliny
  • słonecznik
  • całość polać sosem balsamicznym


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!