Pasta jajeczna z awokado

5
(10)

Pasta jajeczna z awokado

Pyszna i pożywna domowa pasta z ugotowanych na twardo jajek i awokado.

Składniki

  • 1 awokado
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 rzodkiewki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Awokado przekroiłam na pół i wyjęłam pestkę, łyżeczką podważyłam miąższ i od razu po wyjęciu na miseczkę skropiłam sokiem z cytryny. Rozgniotłam widelcem, aż uzyskałam gładką masę. Dokładam drobno pokrojone jajka, pokrojony szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą na tarce rzodkiewkę, sól, pieprz, kapkę oleju i wszystko dokładnie mieszam.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!