Papryka faszerowana

4.8
(6)

Papryka faszerowana to wspaniały pomysł na pyszny obiad. Danie jest lekkie, proste, a syci na długo.

Składniki oraz sposób przygotowania:

1/2 mięsa mielonego podsmażyć z pokrojoną cebulą, startą marchewką, cukinią na grubych oczkach.

Dodać puszkę krojonych pomidorów doprawić solą, pieprzem ja dodaję jeszcze ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

Na koniec dodaję ugotowany ryż. Całość mieszam do połączenia składników. Gdyby farsz był zbyt suchy dodaję jeszcze przecieru pomidorowego. Na końcu dodaję jeszcze natke pietruszki.

Gotowym farszem wypełnić papryki. Ułożyć w naczyniu ja wkładam do zimnego piekarnika. Piekę około 1.5 godzinki w 200 stopniach.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!