Galaretkowiec


Galaretkowiec na naturalnym jogurcie greckim to pyszne ciasto na zimno bez pieczenia. Jest bardzo lekkie, orzeźwiające i ładnie wygląda.

Składniki:

  • jogurt naturalny 500g
  • 5 galaretek – 2 cytrynowe oraz 3 innego smaku

Sposób przygotowania:

  1. 3 galaretki wsypać do oddzielnych talerzy.
  2. Każdą z nich rozpuść w 250ml wrzącej wody.
  3. Wstawić do lodówki, aby stężały.
  4. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia.
  5. W oddzielnej misce zmiksować jogurt, wlać do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową.
  6. Z lodówki wyjąć 3 galaretki, wyciągnąć z talerzy i pokroić w dowolną kostkę.
  7. Następnie przełożyć do miski z jogurtem i wymieszać. Wlać do keksówki wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 9

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!