Orzeszki z kremem orzechowym

4.5
(22)

Orzeszki z kremem orzechowym

Przepis na kruche ciasteczka w kształcie orzeszków z pysznym kremem orzechowym. Szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre w smaku.

Składniki oraz sposób przygotowania

Ciasto:

  • 500 g mąki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ze składników zagnieść ciasto i wykleić foremki na orzeszki. Piec w 180 st. C przez około 10-15 min. do zarumienienia.

Masa:

  • 150 g zmielonych orzechów
  • 200 g masła
  • 3 łyżki kaszy manny (ugotować w 1,5 szkl. mleka)
  • cukier puder do smaku
  • spirytus

Masło utrzeć z cukrem, dodać kaszę, zmiksować, dodać orzechy i spirytus, krótko zmiksować. Przełożyć orzeszki i posypać cukrem pudrem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 22

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!