Orzechowe ule


Orzechowe ule to wyjątkowe ciasteczka bez pieczenia, które zrobisz w 5 minut. Są bardzo łatwe do wykonania i wprost idealne dla dzieci!

Składniki:

  • 200g mielonych orzechów
  • 200g cukru pudru
  • 1 białko

Sposób przygotowania:

Orzechy, cukier puder oraz surowe białko wymieszać/zmiksować razem.

Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i uformować z nich kulki.

Kulkę ciasta delikatnie oprószyć cukrem pudrem i wcisnąć do foremki tak, aby ciasto dokładnie przylegało do jej boków (do środka można dodać orzechy laskowe, nutellę, lub inne nadzienie).

Otworzyć foremkę, wyjąć z niej gotowy ul. W ten sam sposób wykonać pozostałe ule.

Gotowe odstawić na kilka godzin do lodówki, do zgęstnienia i osuszenia się ciasta.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!