Ogórki po warszawsku

5
(3)

Ogórki po warszawsku

Niezwykle pyszne ogórki po warszawsku, które świetnie nadadzą się na przekąskę czy przystawkę!

Składniki

  • ok. 3 kg ogórków
  • 1,5 l wody
  • 1,5 łyżki soli kamiennej
  • 250 ml octu
  • 3/4 szkl. cukru
  • liść laurowy
  • gorczyca
  • pieprz mielony
  • cebula krążki
  • marchewka w plastry

Przygotowanie

Liść, gorczyca, pieprz szczypta, cebula, marchewka na dno słoika. Pozostale składniki zagotowujemy, studzimy. Zalewamy ogórki pasteryzujemy krótko ok. 5 min od wrzenia wody, wyciągamy od razu. Z podwójnej porcji przepisu wychodzi ok. 8 półlitrowych słoików.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!