Ogórki małosolne

4.2
(14)

Tradycyjne, chrupiące i pyszne ogórki małosolne. Wystarczą 2-3 dni, by cieszyć się ich smakiem.

Składniki

  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 2 l wody
  • 2 łyżki soli
  • 3 liście laurowe
  • kilka sztuk ziela angielskiego
  • koper
  • główka czosnku
  • chrzan

Przygotowanie

Ogórki umyłam i odkroiłam końcówki. Zalałam wrzącą wodą wymieszaną z solą. Dodałam koper, czosnek, chrzan, liście laurowe i ziele angielskie. Odstawiam w chłodne, zaciemnione miejsce na ok. 2-3 dni.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!