Og贸rki kanapkowe 馃

4.3
(19)

Og贸rki kanapkowe

Og贸rki kanapkowe, czyli ciekawe urozmaicenie dla tradycyjnych og贸rk贸w kiszonych i konserwowych. Idealny dodatek nie tylko do kanapek.

Sk艂adniki

  • 5 kg og贸rk贸w
  • 6 szklanek wody
  • 6 szklanek octu 10%
  • 6 szklanek cukru
  • 1 艂y偶ka ziela angielskiego
  • 1/2 艂y偶ki kolorowego pieprzu
  • 1 艂y偶ka kurkumy
  • 1 艂y偶ka curry
  • 1 艂y偶ka p艂atk贸w czosnku
  • 4 czubate 艂y偶ki soli

Przygotowanie

Og贸rki umy膰, pokroi膰 w plastry r贸wnej grubo艣ci i w艂o偶y膰 do s艂oik贸w najciasniej jak si臋 da.
Zagotowa膰 marynat臋 z reszty sk艂adnik贸w i zala膰 og贸rki, nast臋pnie pasteryzowa膰 od 6 do 10 minut, a偶 og贸rki strac膮 kolor na sk贸rce.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdk臋, aby doda膰 ocen臋!

艢rednia g艂os贸w to 4.3 / 5. Oddanych g艂os贸w: 19

Ten przepis nie ma jeszcze 偶adnej oceny. B膮d藕 pierwsz膮 osob膮 kt贸ra go oceni!