Napoleonek

Napoleonek to szybki i smaczny deser bez pieczenia dla wszystkich lubiących ciasta z kremami.

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 5 szklanek mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 4 żółtka
  • cukier waniliowy
  • krakersy lub herbatniki

Przygotowanie

4 szkl. mleka zagotować wraz z cukrem, cukrem waniliowym i kostką margaryny. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować do zgęstnienia. Krakersy lub herbatniki ułożyć na blaszce, wylać gorący krem i przykryć drugą warstwą ciastek. Wierch posypać cukrem pudrem i odstawić do ostygnięcia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!