Muszle faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i cebulką

Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym i zapiekane w sosie pomidorowym to smaczne i proste danie obiadowe, które z pewnością zachwyci rodzinę.

Składniki

  • muszle makaronowe
  • mięso mielone
  • pieczarki
  • 1 mała cebula
  • ser żółty
  • passata pomidorowa (lub krojone pomidory z kartonika/puszki)
  • zioła prowansalskie
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Smażę cebulkę, pieczarki i mięso mielone, przyprawiam. Po usmażeniu mieszam wszystko razem z sosem pomidorowym. W miedzy czasie gotuje muszle. Jak już się ugotują wykładam na wysmarowaną sosem pomidorowym blachę i po kolei każdą faszeruje tym farszem wcześniej przygotowanym ale wcześniej na dno posypuje trochę sera żółtego a później sypie go jeszcze na samą górę i wkładam do piekarnika. Piec ok. 15 minut w 180 st.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!