Ciasto na wypasie

Przepis na pyszne ciasto bez pieczenia. Pokochają je twoi goście, dzieci i domownicy. 

Składniki

  • herbatniki ok. 400g
  • krakersy 200g
  • masa krówkowa
  • dżem czarna porzeczka
  • śmietanka 36 lub 30% ok. 330-400ml
  • budyń waniliowy lub śmietankowy 2 szt.
  • ½ kostki masła – miękkie
  • płatki migdałowe lub inna posypka na wierzch

Przygotowanie

Przepis podany od dolnej warstwy jak układać na blaszce (35×25):

  • herbatniki
  • położyć ugotowany w mniejszej ilości mleka budyń, wystudzony i zmiksowany z masłem
  • herbatniki
  • masa krówkowa
  • krakersy
  • dżem porzeczkowy
  • ubita śmietanka
  • posypać migdałami lub inną posypką np. czekoladowe wiórki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!