Ciasto Maltesers bez pieczenia

Ciasto Maltesers bez pieczenia to pyszny i słodki deser z dodatkiem znanych i lubianych draży. Przygotujesz je w mgnieniu oka!

Składniki

  • 100g czekolady mlecznej
  • 100g czekolady gorzkiej
  • 2 paczki herbatników
  • opakowanie Maltesers
  • syrop klonowy

Przygotowanie

Herbatniki zmiksować, wymieszać z syropem klonowym, przełożyć na spód okrągłej blaszki i wstawić do zamrażalnika na około pół godziny.

Czekolady zmieszać ze sobą, rozpuszczając je i zalać herbatniki. Wstawić z powrotem do zamrażalnika do stężenia. Gdy cisto stwardnieje na wierzchu ułożyć draże maltesers.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!