Kurczak pod pierzynką


Pomysł na szybki do przygotowania i bardzo smaczny obiad – pierś z kurczaka pod serową pierzynką.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • ser żółty
  • płatki kukurydziane
  • majonez
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa tzatziki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Pierś dzielę na dwa lub trzy kotleciki. W zależności od wielkości mięsa. Przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pierzynkę robię ze startego żółtego sera, pokruszonych płatków kukurydzianych, majonezu i przyprawy tzatziki. Wszystko mieszam razem i pierzynkę wykładam na piersi z kurczaka. Zapiekam w 180 stopniach przez ok. 20 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!