Proste i super pyszne ciasteczka kokosowe, które przygotujesz dosłownie z kilku składników.
Składniki
- 500 g mąki
- 180 g cukru pudru
- 180 g wiórek kokosowych
- 1 proszek do pieczenia
- 1 margaryna w temp. pokojowej
- 2 całe jajka
- 2 żółtka
Przygotowanie
Mąkę przesiewany do miski z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Następnie, formujemy kulki wielkość wg własnego uznania, zależy jak duże chcemy mieć ciasteczka, a następnie delikatnie splaszczamy.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach aż się zarumienią. Będzie to około 15-20 minut.
Należy pamiętać by zostawić odstępy między ciasteczkami ze względu na to, że urosną podczas pieczenia.