Przepis na ciasto w stylu batonika kinder country. Pyszne i łatwe do przygotowania ciasto bez użycia piekarnika!
Składniki
- herbatniki
- 1 łyżka masła
- śmietanka 30%
- łyżka cukru pudru
- fix do śmietany
- 1 tabliczka białej czekoladay
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- płatki kangus
Przygotowanie
Pokruszyłam w blenderze herbatniki 50g z łyżką masła, wyłożyłam na dno tortownicy (16cm), następnie ubiłam śmietankę 30%, dodałam łyżeczke cukru pudru i jeden fix.
W mikrofalówce rozpuściłam białą czekoladę jedną tabliczkę oraz osobno mleczną. Do mlecznej dodałam łyżkę ubitej śmietany i kilka kangusów, tak powstała warstwa na wierzch, natomiast do reszty śmietany dodałam kangusy ilość wg uznania oraz biała czekoladę.
Wyłożyłam na herbatniki i przykryłam mleczną czekoladą. Następnie wystarczy schłodzić w lodówce ok. 2h.