Karpatka Izabeli (bez pieczenia)


Karpatka bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser. Jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia.

Składniki:

  • 1 duża paczka herbatników kakaowych
  • 3 budynie waniliowe lub śmietankowe duże
  • pół litra mleka
  • pół kostki masła lub margaryny Kasi
  • 1 serek mascarpone 250g
  • 1 jogurt truskawkowy 350g
  • 1 galaretka agrestowa

Przygotowanie:

Herbatniki wyłożyć na blaszkę 20/25, budynie ugotować po ostudzeniu dodać masło zmiksować wylać na herbatniki. Na budyniu położyć herbatniki, serek mascarpone i jogurt wymieszać razem, galaretkę rozpuścić w pół szklance przegotowanej wodzie dodać do serka i wymieszać. Wylać na herbatniki przykryć herbatnikami po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 13

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!