Jabłecznik


Poznaj prosty przepis na jabłecznik, który podbije twoje podniebienie.

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 kisiel

Sposób przygotowania:

Mąkę, żółtka, margarynę proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śmietanę wyrobić. Podzielić na dwie części jedną część na spód blachy podpiec 10 minut w temperaturze 180 stopni dać półtorej kilo jabłek na podpieczony spód z cynamonem na to ubić na sztywno z cukrem pianę z białek z kisielem na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta (wsadzić do zamrażalnika na 10 minut). Piec w 180 stopniach 45 minut.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!