Idealne faworki

4.7
(3)

Idealne faworki

Prosty przepis na idealne faworki. Chrupiące, lekkie i delikatne. Rozpływają się w ustach.

Składniki

Ciasto

  • 25 dkg mąki pszennej
  • 1 całe jajko
  • 2 żółtka
  • 12 dkg kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka spirytusu

Dodatkowo

  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Składniki na ciasto zagnieść i wybić wałkiem. Rozwałkować, pokroić na paseczki i formować faworki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!