Gulasz z żołądków i serduszek drobiowych

5
(4)

Gulasz z żołądków i serduszek drobiowych to pomysł na szybki i smaczny obiad. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą – czy kopytkami.

Składniki

  • żołądki i serca drobiowe
  • 2-3 cebule
  • mąka
  • woda
  • słodka śmietana
  • wegeta
  • czosnek
  • czerwona papryka w proszku

Przygotowanie

Obieram cebule, kroję w kostkę (taką grubszą) wrzucam cebulkę na rozgrzany tłuszcz. Żołądki i serduszka wcześniej moczę i kroję na mniejsze kawałki, wrzucam pokrojone na podsmażoną cebulkę. Całość duszę do miękkości mięsa. W trakcie podlewam wodą bo ta odparowuje. Gdy mięsko jest miękkie wlewam zawiesinę z mąki i wody, aby troszkę zagęścić sos i troszkę słodkiej śmietany. Na sam koniec doprawiam wegetą i dodaję świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę czerwoną ostrą w proszku wtedy gulasz ma fajny kolor i nie potrzeba dawać pieprzu.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!