Sałatka z kurczakiem curry

Sałatka z kurczakiem curry i czerwoną fasolą to szybka i łatwa w przygotowaniu potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych imprez czy spotkań z przyjaciółmi.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 czerwone cebule
  • 1 ogórek zielony
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • przyprawa curry
  • majonez
  • keczup

Przygotowanie

Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą curry i po około godzinie (można zostawić na więcej czasu) smażymy. Po wystygnięciu kawałki piersi kroimy w kostkę. Cebule drobno kroimy też w kostkę. To samo z ogórkiem zielonym. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z soków.

Przygotowane składniki układamy warstwami w miskach:
warstwa mięsa, warstwa cebuli, warstwa ogórka, warstwa majonezu, warstwa kukurydzy, keczup, warstwa kapusty, jeszcze raz cienka warstwa majonezu i keczupu, na wierzchu posypujemy czerwoną fasolą. Z tych składników wyszły mi dwie miski.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!