Gołąbki bez zawijania


Gołąbki przygotowane jako kotlety mielone z ryżem i kapustą. Jest to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
  • 1 i 1/2 szklanki ryżu (suchego)
  • mała główka kapusty (u mnie szpiczasta) drobno poszatkować

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wymieszać, dobrze przyprawić według własnego uznania, lepiej smakują jak są pikantne.

  2. Formować kotlety mielone, obtoczyć w mące i usmażyć.

  3. Przełożyć do zaroodpornego naczynia, przygotować sos pomidorowy, przyprawić i zalać kotlety.

  4. Wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę w piekarniku w 160°C. Wyszło mi 20 sztuk.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!