Galaretka z drobiu


Galaretka z drobiu to bardzo delikatna i niskokaloryczna przekąska. Do tego jest wyjątkowo smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka
  • 4 skrzydełka
  • 1 korpus
  • włoszczyzna

Sposób przygotowania:

Jak na rosół zalać wodą żeby zakryła mięso i gotować. Mięso wyłowić razem z włoszczyzną do powstałego rosołu dodaję żelatynę według przepisu na opakowaniu. Mięso obieram z kości, siekam w kostkę, na dno słoiczka kładę posiekaną marchew troszkę kukurydzy konserwowej potem mięsko posiekane i zalewam wywarem a potem czekam aż zastygnie.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!