Frittata


Frittata, czyli lekka, delikatna i sycąca masa jajeczna zapiekana z szynką, rukolą i pomidorkami.

Składniki:

  • 2 roztrzepane jajka
  • 4 pomidorki cherry
  • plaster szynki w kostkę
  • garść rukoli
  • 0.5 łyżeczki oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelnię wylewam olej kokosowy, dodaję szynkę i pomidorki. Chwilę razem smażę, wylewam jajka, dodaję rukolę, sól i pieprz. Smażę na malusim ogniu pod przykryciem. Po około 4 minutach zginam na pół, chwilkę jeszcze na patelni i wykładam na talerz. Podaję z kromką chleba żytniego.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!