Domowe burgery


Domowe burgery to znakomita propozycja dla wielbicieli fast foodów. Są lepsze, smaczniejsze i są świetną alternatywą dla gotowych hamburgerów z budki.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowe
  • bułki kajzerki z makiem
  • sałata lodowa
  • pomidor
  • ser mozarella
  • czerwona cebula
  • 2 duże pieczarki
  • jajka
  • ogórki kiszone
  • ulubiony sosy

Sposób przygotowania:

  1. Mięso opłukać, doprawić (u mnie: czosnek granulowany, papryka słodka, pieprz, MAGGI – sekretny składnik, dodający pysznego smaku).
  2. Przygotować składniki tzn.
    pokroić, warzywa i ser
    uformować z mięsa kotlety i je usmażyć na oleju
    usmażyć jajka tak aby w środku były płynne – najlepiej na maśle
    podsmażyć pieczarki
    na maśle podpiec bułki
  3. Układamy warstwami (od dołu)
    bułka
    sałata lodowa
    pomidor
    ser mozzarella
    ogórek
    jajko sadzone
    cebula
    mięso
    pieczarki
    sos
    bułka

Na koniec dociskamy górę bułki tak, aby składniki lepiej się „trzymały”, ja dodatkowo przebiłam burgery nożem żeby się nie rozsypały.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!