Ciasto z truskawkami i borówkami


Ekspresowe w przygotowaniu ciasto z truskawkami i borówkami. Idealne do kawki lub herbatki.

Składniki (na blaszkę: 25×31)

  • 5 średnich jaj lub 4 duże
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 szklanki mąki
  • 0, 5 szklanki oleju
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • truskawki, borówki

Przygotowanie

Jajka ubijam z cukrami. Ma być dobrze ubite, puszyste. Dodaję olej i miksuję jeszcze przez jakiś czas. Dodaję 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia (stopniowo). Wylewam ciasto do blachy na wierzch owoce. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika na 160/170 stopni i piekę przez ok 45 minut, jeśli nie nabierze koloru trzymam dłużej.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 21

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!