Ciasto Stefania bez pieczenia

Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia na delikatnych herbatnikach z masą z kaszy manny.

Składniki

  • 1 litr mleka
  • szklanka kaszy mannej
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • jeden cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • herbatniki

Polewa:

  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 kostkę margaryny

Dodatkowo:

  • 2 łyżki wiórek kokosowych

Przygotowanie

Mleko, cukier, cukier waniliowy i kostkę margaryny zagotować i dodać kaszę ciągle mieszając. Gdy zacznie gęstnieć dodać kakao. Dobrze wymieszać. Na dno formy wyłożyć herbatniki i na nie wylać gorącą masę, przykryć warstwą herbatników. Polać polewą i posypać wiórkami.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 28

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!