Ciasto rabarbarowe

4
(2)

ciasto rabarbarowe

Szybkie i proste ciasto z rabarbarem. Wypiek łatwy w przygotowaniu i wielce przyjemny w konsumpcji.

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki mleka
  • pół kostki masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kilogram rabarbaru

Przygotowanie

Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
Masło zmiksować z cukrem na gładko. Ciągle miksując dodawać po jajku, a następnie mleko. Gdy składniki się połaczą, powoli wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Ja użyłam dużej, bo wolę cieńsze ciasto i więcej rabarbaru. Piec w temperaturze 180 °C około 45 minut do “suchego patyczka”. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!