Ciasto pianka

Ciasto pianka to sprawdzony pomysł na pyszny deser na zimno.

Składniki

  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 galaretki w różnych smakach i kolorach
  • 3 szklanki wody

Przygotowanie

Galaretki rozpuścić w osobnych miskach we wrzącej wodzie. Odstawić do wystudzenia. Mleko dobrze schłodzić. Ubić mikserem na pianę. Pianę podzielić na 3 równe części i dodawać chłodną ale płynną galaretkę. Zmiksować. Wylewać do tortownicy po 3 łyżki pierwszego koloru, 3 łyżki drugiego i 3 łyżki trzeciego. I tak po kolei. Wstawić do lodówki do stężenia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 9

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!