Ciasto na maślance z rabarbarem

4.5
(80)

Pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką zrobione na maślance. Idealne połączenie kwaśnego rabarbaru z chrupiącą, złocistą kruszonką.

Składniki

  • 3 szkl mąki
  • 1 szkl maślanki
  • 1 szkl cukru
  • pół szkl oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • rabarbar

Składniki powinny mieć temp. pokojową.

Przygotowanie

Jajka ubijam mikserem z cukrem. Dodaje maślankę, olej, a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wykładam na blaszkę, daje rabarbar, ale mogą być różne owoce. Robię kruszonkę 100 g margaryny + 1 szkl mąki + pół szkl cukru pudru. Posypuję ciasto i do piekarnika 170 stopni na 45 min. U mnie po upieczeniu dałam lukier, bo rabarbar dość kwaśny.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 80

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!