Ciasto mieszane widelcem z brzoskwiniami


Ciasto mieszane widelcem z brzoskwiniami

Przepis na szybkie ciasto z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i wilgotne ciasto z dodatkiem soczystych i słodkich brzoskwiń to połączenie idealne.

Składniki

Ciasto:

  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • 3/4 szklanki śmietany 18%
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruszonka:

  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru

Dodatkowo:

  • brzoskwinie z puszki ok. 500 g

Przygotowanie

Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i mieszamy widelcem kilka minut. Bardzo ładnie się wszystko łączy i ciasto odchodzi od brzegów miski. Następnie wkładamy ciasto na formę (36×24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto kładziemy owoce.

Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą. Posypujemy wierzch ciasta i do pieca na 50 min / 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 36

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!