Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami


Przepis na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami. Delikatne w smaku i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 350 gram jogurtu naturalnego
  • brzoskwinie

Przygotowanie

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na najwyższych obrotach.
Dodajemy olej mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy dalej na mniejszych obrotach. Dodajemy jogurt i mieszamy do połączenia składników. Wylewamy ciasto do formy i na górę układamy brzoskwinie. Pieczemy w piekarniku 185 stopni przez 55 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 17

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!