Ciasto francuskie z kremem budyniowym


Tego ciasta nie da się zepsuć! Prosty przepis na efektowny i smaczny deser z ciasta francuskiego.

Składniki

  • 1 opak ciasta francuskiego XXL
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/4 kostki masła
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 1/2 szkl mleka

Przygotowanie

Ciasto pokroić na paski – 20 szt. upiec paluszki w temperaturze 200* przez ok. 10 min na złoty kolor.

Budyń ugotować i wystudzić. Masło ubić z cukrem na puszystą masę, dodać stopniowo zimnym budyń.

Na folii spożywczej ułóż 7 pasków ciasta francuskiego, posmaruj kremem, następnie poukladaj 5 pasków ciasta posmaruj kremem, ponownie poukładaj 3 paski ciasta posmaruj kremem, na koniec połóż 1 pasek ciasta i zwiń w rulon za pomocą folii spożywczej. Włóż do lodówki na 2-3 h. Pozostałą część ciasta francuskiego pokruszyć. Wyjmij ciasto, zdejmij folię, posmaruj resztą kremu i posyp pokruszonym ciastem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 16

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!