Tego ciasta nie da się zepsuć! Prosty przepis na efektowny i smaczny deser z ciasta francuskiego.
Składniki
- 1 opak ciasta francuskiego XXL
- 1 budyń śmietankowy
- 1/4 kostki masła
- 2-3 łyżki cukru
- 1 1/2 szkl mleka
Przygotowanie
Ciasto pokroić na paski – 20 szt. upiec paluszki w temperaturze 200* przez ok. 10 min na złoty kolor.
Budyń ugotować i wystudzić. Masło ubić z cukrem na puszystą masę, dodać stopniowo zimnym budyń.
Na folii spożywczej ułóż 7 pasków ciasta francuskiego, posmaruj kremem, następnie poukladaj 5 pasków ciasta posmaruj kremem, ponownie poukładaj 3 paski ciasta posmaruj kremem, na koniec połóż 1 pasek ciasta i zwiń w rulon za pomocą folii spożywczej. Włóż do lodówki na 2-3 h. Pozostałą część ciasta francuskiego pokruszyć. Wyjmij ciasto, zdejmij folię, posmaruj resztą kremu i posyp pokruszonym ciastem.