Ciasto balowe

Ciasto balowe to pyszny i prosty deser bez pieczenia, który bez wątpienia przypadnie do gustu wszystkim łasuchom i miłośnikom słodkości.

Składniki

  • 1 krówka w puszce
  • 2 paczki herbatników petitków
  • 1 duża paczka krakersów solonych
  • 2 śmietan-fixy
  • 500 ml śmietany 30% (ubić z 2 łyżkami cukru pudru i dodać śmietan-fixy)
  • 1 masło
  • czekolada mleczna

Budyń:

  • 2,5 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki zwyklej
  • 4 żółtka
  • pół szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Ugotować budyń. Masło rozpuścić i połączyć z gorącym budyniem. Blachę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć herbatniki, na to gorący budyń, następnie krakersy, gorący karmel z puszki, krakersy, bita śmietana, a na wierzch zetrzeć czekoladę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!