Ciasteczka kokosowe


Przepis na kruchutkie i apetyczne ciasteczka kokosowe, które znikają kilka chwil po upieczeniu!

Składniki:

  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 250g wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Białka ubić, potem dodawać po 1 łyżce cukru (4 łyżki) i cukier waniliowy i dalej ubijać na sztywną pianę. Potem dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę soku z cytryny i 250g wiórek kokosowych. Całość wymieszać i nakładać łyżką (bądź rękoma) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc ciasteczka. Piec w 180 stopniach na złoty kolor ok. 20 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!