Calzone

Calzone czyli pizza w kształcie pieroga. Pyszny pomysł na obiad, kolację lub lunch.

Składniki

Ciasto:

  • 300 gram mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 dkg drożdży
  • 2 łyżki oleju
  • 180 ml mleka (ciepłego)

Farsz:

  • przecier pomidorowy
  • podsmażone pieczarki z cebulką
  • oliwki
  • szynka
  • ser mozzarella

Przygotowanie

Składniki na ciasto razem wymieszać. Podzielić na 4 kulki. Rozwałkować. Na połowie placka wysmarować przecierem pomidorowym, dodać pieczarki, oliwki, szynkę i ser. Uformować pieroga. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem, 20 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!