Biszkopt z 4 jajek


Biszkopt z 4 jajek

Sprawdzona receptura na uniwersalny biszkopt z 4 jaj, z którego wykonasz ciasta i torty na różne okazje.

Składniki

  • 4 jajka
  • 140 gram cukru
  • 100 gram mąki pszennej
  • 40 gram ziemniaczanej

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek.

Białka ubić na sztywną pianę i dodawać po łyżce cukru i dalej miksować aż cukier się rozpuści.

Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej miksować.

Mąki przesiać do masy jajecznej i delikatnie wmieszać drewnianą łyżką.

Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 st. przez 20-25 min do suchego patyczka.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 68

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!